Naše výroba


Vlastní sad, vlastní ovoce.
Princip manufaktury je postaven na vlastním ovoci z vlastního sadu.
Nemám sice certifikát BIO, ale hospodařím ekologicky. Sad leží v chráněném území v Podkrkonoší, k ošetření keřů a stromů nepoužívám žádné chemické postřiky, hýčkám si tu ty všechny hnízdící :-))
Sklízím jen plně vyzrálé ovoce, které se chuťově nemůže ani přirovnat k tomu, co najdete v marketech. Obsahuje mnoho přírodního cukru, nemusím proto mnoho doslazovat a džemy nesou označení "Extra méně sladké".
Stačí vlastní rozmarýna i máta i sousedův med - stejně lítají ke mně :-)
Na zahuštění džemů a marmelád používám přírodní citrusový pektin, který zachová chuť ovoce.
Povidla vařím jako moje babička - pomalu a dlouho, třeba i dva dny. Nepřidávám do nich žádný cukr, švestky – ty sklízím až po prvním mrazíku se „scvrklými prdelkami“!
Anglické růže už stihly dorůst do úctyhodných rozměrů a tak nabízím růžový sirup i želé (dle legislativy), i když se stále nemůžu ztotožnit s touto konzistencí...
Citrusové plody sklízím a dovážím od známých ze sadu na Sicílii.
S ohledem na kapacitu sadu i zahrady musí být jasné, že druhová nabídka je omezená. Ale nové stromky starých dobrých odrůd postupně vysazuji!
Kvalitu můžu docílit jen ručním zpracováním. Proto rukama sklízím, krájím, loupu i vypeckovávám, míchám i plním. A protože vím, co jsem zpracovala, ráda pošlu k Vám - s čistým svědomím, že vše je opravdu jak má být. Dá to všechno sice pořádně práce, ale pak jsou v jahodové kousky jahod, višně chutnají jako višně a z povidel jsou cítit hrušky!  A když otevřete skleničku třešňové, tak vám zavoní máta, která mi roste pod okny!

 

 

Doporučujeme

  • Cibule s grilovanými červenými paprikami a chilli.

    95.00
    Online only
    na skladě
  • Švestky doplněné lehce pálivým růžovým pepřem.

    105.00
    Online only
    na skladě
  • Sicilské pomeranče včetně kůry ve skleničče. BIO kvalita - bez chemického ošetření.

    145.00
    Online only
    na skladě