Naše výroba


Vlastní sad, vlastní ovoce.

Princip mojí manufaktury je postaven na zpracování vlastního ovoce z vlastního sadu.
Nemám sice certifikát BIO, ale hospodařím ekologicky, sad navíc leží v chráněném území v Podkrkonoší. K ošetření stromů a keřů tedy nepoužívám žádné chemické postřiky, hýčkám si tu ty všechny hnízdící :-)
Sklízím jen plně vyzrálé ovoce, které tak obsahuje velké množství přírodního cukru. Proto nemusím mnoho doslazovat a džemy nesou označení "Extra méně sladké".

Na zahuštění džemů a marmelád používám přírodní citrusový pektin, který zachová chuť ovoce.

Povidla vařím jako moje babička - pomalu a dlouho, třeba i dva dny. Nepřidávám do nich žádný cukr, takže jsou vhodné i pro diabetiky. ( Švestky se snažím sklízet, když to počasí dovolí, až po prvním mrazíku se „scvrklými prdelkami“, potom mají v sobě nejvíce cukru.)

Moje velká láska, anglické historické růže, jsou určitě na okrasu, ale z jejich velmi voňavých okvětních lístků se dá vyrobit sirup i želé. To je velmi žádané, i když já se stále roky nemůžu při výrobě ztotožnit s touto konzistencí...

Citrusové plody sklízím a dovážím od známých ze sadu na Sicílii, znám tedy místo původu a vím, že nejsou chemicky ošetřené.

Kvalitu můžu docílit jen ručním zpracováním. Proto, když vím, co jsem natrhala, nakrájela, oloupala nebo vypeckovala, uvařila a naplnila do sklenic, ráda pošlu k Vám - s čistým svědomím, že vše je opravdu, jak má být.

Když to shrnu, je to hodně práce, která mně ale naplňuje.
Když se mi dostává pozitivní zpětné vazby od  Vás, zákazníků, dává mi to jako celek smyls.
Když by mi někdo tvrdil před osmi lety, že marmelády se mi stanou vášní, nevěřila bych...

 

 

Doporučujeme

  • Sicilské pomeranče včetně kůry ve skleničče. BIO kvalita - bez chemického ošetření.

    145.00
    Online only
    na skladě
  • Pasta z listů medvědího česneku zalitá panenským olivovým olejem.

    105.00
    Online only
    na skladě
  • Švestky doplněné jemně pálivým růžovým pepřem.

    105.00
    Online only
    na skladě